Vad kostar det att äga en Golf GTE?

Äga en Volkswagen Golf GTE: Kostnader 

I dagens inlägg ska vi djupdyka i kostnaderna för att äga en Volkswagen Golf GTE. Med sin hybridteknologi erbjuder denna bil inte bara miljövänlig körning utan också potentiellt lägre driftkostnader jämfört med traditionella bilar. Vi kommer att undersöka både inköpspriset och de löpande kostnaderna för att ge dig en översiktlig bild av vad du kan förvänta dig som ägare av denna bilmodell.

Inköpspris: På begagnatmarknaden kan priset för en Golf GTE variera beroende på ålder, skick och miltal. Just nu kan du förvänta dig att betala mellan 200 000 och 300 000 kronor för en modell från 2020. Medelvärdet hamnar då runt 250 000 kronor. Detta pris kan antingen betalas kontant eller finansieras genom ett billån. Om vi antar att du väljer att finansiera 50% av inköpspriset och lägger en insats på 20%, skulle din månadskostnad hamna runt 3 000 kronor vid en ränta på 7%.

Driftkostnader: En av fördelarna med Golf GTE är dess låga driftkostnader, särskilt när det gäller bränsleförbrukning. Med en förbrukning på endast 0,5 liter per mil och en beräknad körsträcka på 1 000 mil per år, skulle du kunna förvänta dig en månadskostnad på cirka 800 kronor för bensin. Till detta tillkommer en mindre kostnad för elförbrukningen, som kan uppskattas till cirka 300 kronor beroende på elpriset.

Underhållskostnader: Att serva en Golf GTE är relativt billigt jämfört med andra bilar. Enligt Volkswagen kostar en årlig service runt 3 402 kronor, vilket motsvarar cirka 283 kronor per månad. Detta är en fördelaktig kostnad med tanke på den avancerade teknologin som finns i bilen.

Försäkringskostnader: Försäkringskostnaderna för en Golf GTE kan variera beroende på faktorer som ålder, körsträcka och bostadsområde. Som exempel kan en 24-årig förare förvänta sig att betala ungefär 744 kronor per månad för en heltäckande försäkring med en körsträcka på 1 000 mil per år.

Skattekostnader: En av fördelarna med att äga en Golf GTE är de låga skattekostnaderna. Eftersom det är en ladd hybrid bil, uppgår skatten endast till 360 kronor per år, vilket blir otroligt förmånliga 30 kronor i månaden. Detta gör Golf GTE till ett ekonomiskt fördelaktigt val när det gäller fordonsskatt.

 

Däckkostnader: Att ha rätt typ av däck är avgörande för både säkerheten och prestandan hos din bil. För Golf GTE, som är utrustad med 18-tums hjul, kan kostnaderna för däck vara en faktor att beakta.

Om vi börjar med vinterdäck, med antagandet att vi köper helt nya däck, och väljer Hankook-däck till en kostnad av 1385 kronor per däck, skulle det kosta 5540 kronor för en uppsättning av fyra däck.

För sommardäck väljer vi Michelin Primacy 4, som kostar 2110 kronor per däck, vilket blir 8440 kronor för fyra däck.

Totalt blir däckkostnaden 13 980 kronor, och om vi delar den totala kostnaden över en rimlig livslängd på tre år, blir den genomsnittliga månadskostnaden för däck 388 kronor. Detta bekräftar att även om däckkostnaderna kan vara betydande på kort sikt, är de utspridda över tid mer hanterbara.

 

 

Sammanfattning: Sammanfattningsvis skulle de totala månatliga kostnaderna för att äga en Golf GTE, inklusive lånekostnader, bränsle, underhåll, däck, skatt och försäkring uppgå till cirka 5 500 kronor.

Lånekostnad 

3000 kr / mån

Bensin

El förbrukning 

800 kr / mån

300 kr / mån

Service

288 kr / mån

Försäkring  744 kr / mån
Skatt  30 kr / mån
Däck  388 kr / mån 
Totalt kostnad 5 550 kr / mån 

Detta gör Golf GTE till ett prisvärt alternativ för miljömedvetna förare som också vill hålla sina driftkostnader låga.

( räknat på 1 000 mil per år) 

Se en video på vad det kostar att äga en Golf GTE här: 

https://www.youtube.com/watch?v=lCvEPJA-4D4 

Tillbaka till blogg